Çalışmalarımıza ve çalışmada bulunduğumuz sektörlere dair detaylı bilgileri bu bölümde bulabilirsiniz.
MERKEZ
Nispetiye Mahallesi Nispetiye Caddesi.
No:24 İç Kapı No: 17 Beşiktaş
İstanbul Türkiye
ÜRETİM TESİSİ
Köseköy, Çuhane Caddesi
No:181/4, 41250 Kartepe
Kocaeli Türkiye
Hemen hemen tüm ülkeler, büyüme süreçlerinde şu anda yüksek oranda enerjiye bağımlıdır ve bu da küresel talepte bir artışa neden olur. British Petroleum'a göre birincil enerji tüketimi 2019'da %5 civarında artarak 2013'ten bu yana en hızlı büyüme oranı oldu. Günlük hayatta kullanılan çeşitli yakıt türleri arasında enerji tüketiminde en fazla artış doğalgaz olurken, onu petrol ve kömür izledi. Yenilenebilir enerji, önemine ve yaygın kullanımına rağmen, hala enerji karışımının önemli bir kısmını oluşturmamaktadır. 2020'de yenilenebilir enerji, küresel nihai enerji tüketiminin yaklaşık %10'unu oluşturdu. Bununla birlikte, ülkeler fosil yakıtlara olan bağımlılıklarını azalttıkça, bu oranın gelecekte artması muhtemeldir. Bu arada, fosil enerji kaynağı ve dünya için birincil yakıt olarak petrol tüketimi, 2017 yılında küresel enerji tüketiminin yaklaşık yüzde 34,2'sine ulaştı.
Dünya çapında çok sayıda önemli olay ve keşif, fosilden yenilenebilir enerji kaynaklarına geçişi hızlandırdı . Bu faktörler arasında, enerji güvenliği ve iklim değişikliği konusunda artan endişe, sera gazı emisyonlarını dizginlemek için siyasi ve sosyal baskılar, artan ve dalgalanan petrol maliyetleri ve yabancı enerji kaynaklarına aşırı bağımlılık yer alıyor. Bu nedenle, 2035 yılına kadar küresel enerji endüstrisinin gelişimi, öncelikle ekonomik büyümeyi ve nüfus artışını desteklemek için dünya çapındaki enerji kaynakları talebini karşılamaya ve iklim değişikliğine karşı direnci güçlendirmeye odaklanacaktır. Ayrıca, yenilenebilir enerjideki gelişmelerin gösterdiği gibi, güç sistemlerinde dinamik değişiklikler meydana gelmektedir.
Çok sayıda gelişmekte olan ülke, fosil yakıtlara olan önemli bağımlılığı azaltmak için yenilenebilir enerji yatırımlarını artırmaya karar verdi. Temiz enerjiye yapılan küresel yatırım 2004'ten bu yana %18'den %42'ye yükseldi. Çin, Brezilya ve Hindistan, dünya çapındaki temiz enerji yatırımının %37'sini oluşturan dünyanın ilk, beşinci ve sekizinci en büyük yenilenebilir enerji yatırımcılarıdır. Dağıtılmış enerji işi ve dijitalleştirme, fosil yakıtın kaldırılmasına yönelik kritik aşamalardır. Gelecekteki karbonsuzlaştırma güç sistemlerinin kesintisiz çalışmasını sağlamak için teknoloji geliştirmede bir kuantum sıçraması gereklidir.
Büyük enerji tüketimi olan kuruluşlardan biri veri merkezidir, burası IT (Bilgi teknolojisi) ekipmanı, elektrik sistemleri , HVAC (Isıtma, Havalandırma ve İklimlendirme) sistemleri ve diğer ilgili altyapıları barındıran bir oda veya binadır. 2000 ve 2005 yılları arasında, dünya çapında veri merkezleri tarafından tüketilen elektrik miktarı iki katına çıktı, ardından 2005 ile 2010 arasında yaklaşık %56 arttı. Son enerji rakamlarına göre, veri merkezi işi, küresel elektrik kullanımının yüzde 1,3'ünü ve ABD elektrik kullanımının yüzde 2'sini oluşturuyor. Amerika Birleşik Devletleri küresel veri merkezi elektrik tüketiminin %25 ila %35'ini tüketiyor. Çevre Koruma Ajansı'nın (EPA) bir kongre raporuna göre, veri merkezleri 2006'da Amerika'nın elektriğinin yüzde 1.5'ini tüketti. Devam eden genişlemeler, enerji tüketimi sorununu daha da derinleştirmektedir. Soğutma ve elektrik sistemleri enerjinin çoğunu tüketir.